Reclame

Alkmaar, 02 novermber 2013. Zaterdagavond won AZ met 2-0 van ADO Den Haag. Het was minuut 1:01 toen het hele AFAS Stadion, inclusief de supporters van ADO Den Haag, ging staan en applaudisseerde. Zoals aangekondigd was de hele 2e minuut voor Fernando Ricksen, waarbij een groot doek over de korte zijde gerold werd als steun betuiging aan Ricksen. Vanaf dat moment was AZ heer en meester en kon ADO niks anders dan verdedigen. Het had veel balbezit maar was te vaak slordig in de eind pass. Pas in de 42e minuut kwam AZ eindelijk op voorsprong. Gudelj kwam bij een voorzet goed voor zijn man en schoot in de lange hoek raak: 1-0. Vier minuten later redde Esteban sterk op een inzet van Van Duinen waardoor AZ met 1-0 de kleedkamer opzocht.

De tweede helft begon AZ sterk. Martens kreeg een goede kans en ADO Den Haag beperkte zich, ondanks de achterstand, tot verdedigen. Na 66 minuten spelen verdubbelde AZ de score. Gudmundsson schoot van 30 meter prachtig in de bovenhoek en liet de keeper van ADO kansloos: 2-0. AZ gaf niks weg en had zelfs de score nog kunnen uitbreiden. Jóhannsson kreeg in blessuretijd dé kans om 3-0 te maken, de Amerikaan faalde echter jammerlijk toen hij alleen op keeper Coutinho afging. Het was ook meteen het laatste gevaar van de wedstrijd en AZ won met 2-0.

Door de overwinning staan de Alkmaarders alleen aan kop in de Eredivisie. FC Twente en Ajax verspeelde allebei punten waardoor AZ nu één punt voorsprong heeft op de nieuwe nummer twee Vitesse. Volgende week zondag gaat AZ op bezoek bij Feyenoord om zijn koppositie te verdedigen, maar eerst moet de ploeg van Dick Advocaat aanstaande donderdag afrekenen met Shakhter Karagandy voor de Europa League. Die wedstrijd wordt gespeeld om 21:05 uur in het AFAS Stadion.