Reclame

Alkmaar, 31 oktober 2013. AZ heeft woensdagavond gewonnen van Achilles '29, in het AFAS Stadion werd het 7-0 voor de ploeg van Dick Advocaat. AZ speelde met een sterk gewijzigd team, acht andere namen kregen de kans om hun kunnen te tonen. Al in de 4e minuut was het raak: Berghuis gaf een goede steekbal op Avdic, die op zijn beurt de bal in het doel werkte: 1-0. Het was het eerste doelpunt van de Zweed in dienst van AZ. Na de openingstreffer ging AZ meteen op zoek naar de 2-0, maar het moest wachten tot de 23e minuut. Linksback Haps veroverde zelf de bal en maakte ook zijn eerste doelpunt voor AZ: 2-0. De enige kans van Achilles '29 kwam voort uit een moment van onoplettendheid in de defensie van AZ. Esteban lette echter wel op en keerde de inzet. Na een half uur spelen liep AZ uit naar 3-0. Het was opnieuw Berghuis die de beslissende pass gaf, ditmaal op Gouweleeuw die raak kopte. Nog geen drie minuten later werd de ruststand bepaald door de tweede treffer van Avdic, die raak schoot op aangeven van Elm: 4-0.

AZ ging na rust door waar het gebleven was: scoren. In de 46e minuut maakte ook Lewis zijn eerste doelpunt voor AZ en werd het 5-0. Tien minuten later maakte die zelfde Lewis ook zijn tweede doelpunt. Een mooie lob van Berghuis werd terug gekopt door Overtoom en afgewerkt door Lewis: 6-0. AZ domineerde ook na dit doelpunt, maar het moest lang wachten op zijn volgende treffer. Debutant uit de eigen jeugdopleiding Joris van Overeem scoorde de 7-0 na 88 minuten spelen. Dick Advocaat was tijdens de persconferentie na afloop dan ook zeer tevreden: 'Het was een leuke avond en een prachtige uitslag.' Door deze overwinning plaatst titelverdediger AZ zich voor de achtste finales van het KNVB Beker toernooi.