Reclame

Alkmaar/Amersfoort, 28 oktober 2013. De waterpolodames van DAW dat het lastig zou worden om SG Amersfoort 2 in eigen water te verslaan. Het zwembad in Amersfoort levert het grootst mogelijke veld op daarnaast was de tegenstander nog ongeslagen dit seizoen. Het grote veld werd overwonnen door hard werken, niet opgeven en vooral initiatief nemen. De tegenstander opende de score aan het eind 1e kwart via een strafworp. Het 2e kwart werd door beide partijen uit 'man-meer' situaties gescoord met uiteindelijk als resultaat een stand van 2-2. Ook het 3e en 4e kwart bleef het spannend. Even kwam de ploeg uit Alkmaar 2 doelpunten los, en dat met slechts 1 wissel tegen 5. Amersfoort kon de achterstand in datzelfde kwart echter weer wegwerken (4-4). De kans om in het 4e kwart via een man-meer situatie opnieuw 2 doelpunten los te komen werd gemist, waarna de tegenstander wel eenzelfde situatie wèl benutte. In de slotfase kwamen de DAW dames nog goed weg. De einduitslag werd 6-6.

Voor DAW was de einduitslag een zeer verdiend resultaat en gezien het spelverloop is het gelijkspel een terechte uitslag. Linda Schenk en Saskia Kansen wisten 2 keer te scoren, Tamika van 't Hoff en Diane van Schaik scoorden 1 keer.  Door het gelijkspel is DAW weer een plekje gestegen in de competitiestand naar de derde plek, maar daarbij moet wel gezegd worden dat nummer vier nog twee wedstrijden achter loopt. De Alkmaarse ploeg staat in punten gelijk met de nummer 2, maar deze heeft nog 1 wedstrijd in te halen. Voorlopig is het nog erg spannend in de competitie want de nummers 4 tot en met 6 staan met 9 punten maar 1 punt achter DAW.