Reclame

Alkmaar, 27 oktober 2013. AZ heeft zondagmiddag weten te winnen van PEC Zwolle, in het IJsseldelta Stadion werd het 0-2 voor de ploeg van Dick Advocaat. AZ kwam wat stroef uit de startblokken en beperkte zich voornamelijk tot verdedigen. Beide ploegen konden niet echt een vuist maken en werden nauwelijks gevaarlijk. Het eerste noemenswaardige moment leverde direct een goal op. In de 37e minuut gaf Martens voor uit een vrijetrap, die vervolgens in eigen doel werd gewerkt door Joost Broerse: 0-1. AZ ging nog voor rust opzoek naar een tweede treffer, maar die bleef uit en dus ging AZ met een 0-1 voorsprong de rust in.

AZ kwam wederom wat stroef uit de kleedkamer en PEC Zwolle kreeg meteen 2 kansen. Toch was het AZ dat scoorde en zo zijn voorsprong verdubbelde. In de 53e minuut was het opnieuw Martens die aangaf, nu vanuit een corner. Martens vond Viergever en die kopte de 0-2 binnen. Na de goal kreeg AZ meer grip op de wedstrijd en kwam het niet echt meer in de problemen. Het had zelfs nog een uitstekende mogelijkheid om op 0-3 te komen. Berghuis werd vlak voor tijd de diepte ingestuurd en liep alleen op de keeper af, helaas voor AZ schoof hij de bal naast. De wedstrijd eindigde daarmee in 0-2 voor AZ en het won voor het eerst dit seizoen na een Europese wedstrijd.

Door deze overwinning, en misstappen van de concurrentie, is AZ nu gedeeld koploper van de Eredivisie. Het deelt die plek samen met FC Twente en Ajax. Alle drie de ploegen hebben nu 19 punten uit 11 wedstrijden verzameld, alleen het doelsaldo van AZ is het minst van de drie. Woensdag is al de volgende wedstrijd van AZ, dan staat het duel met Achilles '29 op het programma voor de KNVB Beker. De volgende competitiewedstrijd is op zaterdag 2 november tegen ADO Den Haag.