Reclame

Alkmaar, 24 oktober 2013. AZ heeft donderdagavond een punt weten te behalen tegen Shakhter Karagandy. In het ijskoude Kazachstan werd het 1-1. AZ was duidelijk nog niet helemaal gewend aan de omstandigheden en het kunstgras. Het kon de bal niet lang in de ploeg houden en doelman Esteban moest direct aan het werk. Dat ging goed tot de 11e minuut. Een lange inworp werd ter hoogte van de penaltystip verlengd waarna Finonchenko de bal bij de tweede paal kon binnenwerken voor een verdiende 1-0. De Kazakken zakten daarna in en gebruikten vooral de lange bal. AZ kon weinig uitrichten en ging mee in het spel. In de 26e minuut werd Gudmundsson uit het niets vrij voor de keeper gezet door Mathias Jóhansson. Gudmundsson bleef koel en schoof de bal onder de keeper door voor 1-1. AZ kreeg tot de rust geen echte kansen meer en moest vooral uitkijken voor de gevaarlijke, lange inworpen van de thuisploeg, maar hield het doel dicht.

Direct na rust was het Shakhter Karagandy dat meteen gevaarlijk werd, maar Esteban voorkwam de 2-1. AZ had na deze mogelijkheid het meeste balbezit, maar vond geen gaatje in de verdediging. De grootste mogelijkheid op de winst kreeg Aron Jóhannsson na 70 minuten. Zijn inzet werd echter op de lijn gekeerd. Het enige gevaar van de thuisploeg kwam nog uit de lange inworpen. Beide ploegen scoorden niet meer en pakten een punt: 1-1.

De andere wedstrijd van Poule L ging tussen PAOK Saloniki en Maccabi Haifa. De Grieken wonnen thuis met 3-2 en staan nu alleen op kop in Poule L met 7 punten, gevolgd door AZ met 5. De volgende wedstrijd van AZ is de return tegen Shakhter Karagandy, op 7 november in het AFAS Stadion. Die wedstrijd wordt om 21:05 uur gespeeld.