Van 11 tot en met 14 mei zijn 35 leden van de Rotary Club of Bath op bezoek in Alkmaar, als gasten van de leden van de Alkmaarse Rotary Club. Dit bezoek staat in het teken van de viering van 70 jaar “Twinning” tussen de zustersteden Bath en Alkmaar; een stedenband waarvoor 70 jaar geleden de basis is gelegd door de Rotary Club of Bath. De beide Rotary Clubs hebben al lang een hechte band met elkaar. Om de twee jaar bezoeken de leden elkaar, de ene keer in het Verenigd Koninkrijk, de andere keer in Alkmaar. Dit jaar is Alkmaar aan de beurt om de Engelse zusterclub te ontvangen.

De Alkmaarse Rotary Club kijkt met plezier naar deze dagen uit. “De banden tussen de beide clubs zijn erg hecht en er zijn tussen de leden al vele vriendschappen ontstaan”, aldus Klaas Kirpensteijn, voorzitter van de Alkmaarse Rotary Club. “De clubs zijn in de afgelopen jaren ook al enkele keren samen opgetrokken om geld bijeen te brengen voor internationale goede doelen”.
De vriendschapsband heeft een bijzondere geschiedenis in de meidagen van 1940 vluchtte de Alkmaarder Eli Prins, telg van een bekende Joodse familie in de stad, voor de Duitse bezetter naar Engeland, waar hij neerstreek in de stad Bath. Tijdens de oorlog werkte hij in Engeland voor de Nederlandse regering in ballingschap. In Bath ontmoette Prins de secretaris van de Rotary Club, Jimmie Wills, aan wie hij verhalen
vertelde over het lijden en de honger die de oorlog in Nederland teweeg bracht. De heer Wills bedacht een plan om in Bath de stad Alkmaar te adopteren en er hulpverleningsakties te organiseren. Met de toestemming van Koningin Wilhelmina werd dat plan uitgevoerd, waarbij de Rotary Club of Bath aan de basis stond van de akties. Met behulp van een klein straatorgel, een “barrel organ”, dat was beschilderd in de Nederlandse kleuren, werd in de straten van Bath geld opgehaald voor hulp aan Alkmaarse kinderen. Het orgeltje heeft nu nog een ereplaats in het Alkmaarse stadhuis.

De Rotary Club van Bath was zo de eerste club die een buitenlandse stad heeft geadopteerd. Dit bijzondere feit is het vieren zeker waard.

Pin It
Bekeken: 4063x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/