Traditiegetrouw wordt in de nacht van 4 op 5 mei het bevrijdingsvuur ontstoken op het plein voor hotel ‘De Wereld’ in Wageningen. Dit bevrijdingsvuur is het symbool voor nationale eenheid en voor leven in vrede en vrijheid. Sinds 1948 is het bevrijdingsvuur een belangrijk symbool voor vrijheid. Na de ontsteking van het vuur brengen delegaties van tientallen gemeenten de fakkel naar de plek waar hun lokale herdenkingsceremonie en festiviteiten plaatsvinden. In Wageningen zal burgermeester Cornelisse van Langedijk het vuur overdragen aan de lopers van het Langedijker bevrijdingsvuur. Zij zullen het vuur in estafettevorm naar Langedijk brengen, zoals zij elk jaar doen. Een tocht van maarliefst 140 kilometer.

De verwachting is dat de lopers op 5 mei om 14.00 uur in St. Pancras arriveren bij het verzetsmonument. Dan lopen zij langs de Bovenweg en de Dorpsstraat via de Stier, om rond de klok van 15.00 uur bij Café De Knip in Oudkarspel te eindigen. Zij dragen dan het vuur over aan de Veteranen, die de lopers tijdens de laatste kilometers gaan begeleiden. Dit gebeurt samen met de voertuigen van de museum collection 39-45 uit Winkel. Bij De Knip wordt het vuur ontstoken, er is gezellige live muziek, er zijn legervoertuigen te bezichtigen en de kinderen kunnen zich vermaken op het springkussen.

Pin It
Bekeken: 3851x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/