Alkmaar, 10 oktober 2013. Vorige week ging de eerste BUZZ-productie van Unieke Zaken in première. Het is een exclusief theaterproject voor de basisscholen in Noord-Holland. Vanuit een omgebouwde vrachtwagen worden de leerlingen op het schoolplein verrast met reisverhalen uit de geschiedenis. Reizen en ontdekken is het thema, en Unieke Zaken dompelt leerlingen en docenten onder in een waar theateravontuur. Elk verhaal van het BUZZ-project gaat over grote uitdagingen, over heldendom, doorzettingsvermogen, met tegenslagen omgaan en het geloof in eigen kunnen. Eén voor één fantasieprikkelende ontdekkingsreizen. Vorige week stond de BUZZ bij twee scholen in Alkmaar en eentje in Egmond Binnen. Vrijdag staat hij in Bergen bij de M. Wiegmanschool.

De eerste van de vier BUZZ-producties is Odyssee, een voorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar. Odysee gaat over de avonturen die de mythische Odysseus beleeft op weg naar huis. Spetterend, fantasierijk en in een razend tempo brengt Unieke Zaken dit verhaal tot leven. In de keuken van een Griekse taverne ontpoppen twee koks zich tot verhalenbrengers. Met ketchup, messen, keukenhandschoenen, schorten, poppen, kandelaars, broodmand en muziek verbeelden zij de tien jaar durende zwerftocht van Odysseus en zijn strijdmakker Eurylochos.

In 2014 wordt Odyssee opgevolgd door Lindbergh, de eerste vliegreis over de oceaan, voor de kinderen van de groepen 3 en 4. In 2015 wordt Jules Verne's reis naar het middelpunt van de aarde verteld aan de groepen 1 en 2. In 2016 wordt de BUZZ-reeks afgesloten met de reis naar de maan van Apollo 11 voor de groepen 7 en 8. Elke voorstelling wordt gevolgd door een workshop in de klas onder leiding van een gespecialiseerde vakdocent.

 

Pin It
Bekeken: 1387x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/