Alkmaar, 10 oktober 2013. Het lukte de mannen van de Alvoco niet om de thuiswedstrijd tegen VCC '92 naar hun hand te zetten. Het team uit Wormer staat in de competitiestand net boven de Alkmaarders, en dat is onveranderd gebleven. VCC was de eerste twee sets beter bij de les en wist de aanvallen beter af te maken. Alvoco was wat sloom en verdedigend slordig. De eerste set was gelijkopgaand maar het leek net of het vuur maar niet wilde gaan branden. Op 11-11 begint Alvoco de controle te verliezen en ziet het VCC '92 met harde buitenaanvallen weglopen. Het werd nog spannend maar de thuisploeg verloor toch met 23-25. In de tweede set wil het helemaal niet lukken en verliest Alkmaar met 17-25.

De mannen van Alvoco probeerden na de inzakker het tij te keren en dat lukte dan ook, mede dankzij twee wissels. De mannen van trainer, coach en ook spelverdeler Philippos Kloukas walsten met 25-14 over VCC '92 heen en in de vierde set konden ze profiteren van fouten (25-21). In het vijfde en beslissende set was het vuur echter weer gedoofd en konden de gasten uit Wormer profiteren van slordigheden aan Alkmaarse kant. Er ontstond al snel een achterstand (1-4) en dat is veel voor een verkorte vijfde set. De einduitslag werd 9-15. Alvoco blijft daarmee op de 7e plaats staan in de Promotieklasse A.

De volgende wedstrijd staat alweer gepland op maandag 14 oktober in Castricum tegen Croonenburg 2, dat 11e en laatste staat.