De J.D. van Arkelschool in Broek op Langedijk heeft het monument ‘De Stier’ in Noord-Scharwoude geadopteerd, in het kader van 'Adopteer een Monument' van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Binnenkort start groep 8 met de lessenreeks over De Stier en gaan ze zich voorbereiden op de herdenking in samenwerking met gemeente Langedijk. 

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft voor alle deelnemende scholen een gratis handboek ontwikkeld. Het handboek biedt een aantal lessen over monumenten, herdenken en de achtergronden bij het geadopteerde monument, waarmee de leerlingen me teksten en opdrachten worden voorbereid op de herdenking.

Voor de handleiding hebben kinderboekenschrijvers, waaronder Jan Terlouw, Jacques Vriens en Vivian den Hollander, bijzondere verhalen geschreven, aan de hand waarvan kinderen met elkaar kunnen praten over dilemma’s waar je in oorlogstijden mee te maken kunt krijgen.

Aan het einde van het schooljaar wordt het monument symbolisch overgedragen aan de volgende groep 8. (foto: De Geus Bouw)

Pin It
Bekeken: 3550x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/