Alkmaar, 03 oktober 2013. AZ heeft donderdagavond gelijk gespeeld tegen het Griekse PAOK Saloniki. De wedstrijd begon rustig en leverde daardoor weinig spektakel op. De eerste echte kans was voor de bezoekers uit Griekenland. Martens verdedigde wat te laconiek uit en leverde de bal in bij Tziolis. Die bedacht zich geen moment en haalde snoeihard uit, maar de bal ketste af op de lat. Nog in de zelfde minuut kreeg ook AZ de eerste kans. Maar de keeper van PAOK bracht redding op een afstandsschot van Gudelj. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, waar PAOK nog voor de meeste dreiging zorgde. Na een klein halfuur spelen kreeg AZ een prima kans op de 1-0. Jóhannsson onderschepte een te zacht gespeelde terugspeelbal, maar hij zag zijn inzet in het zijnet belanden. Nog geen minuut later kregen de Grieken een uitstekende mogelijkheid. De inzet van Anthanasiadis ging voorlangs en daarmee kwam AZ goed weg. In het restant van de eerste helft creëerde AZ nog wat kleine kansjes, maar die leverden geen doelpunt op.

AZ kwam sterk de kleedkamer weer uit. Het werd dan ook meteen gevaarlijk dankzij goede mogelijkheden voor Gudelj en Beerens. Een treffer leverde dat helaas niet op. Na de goede opening kreeg ook PAOK een enorme kans die op de lat eindigde. Na de kansenregen aan het begin van de tweede helft bleef het opnieuw lange tijd rustig. Martens dook in de 72e minuut op aan de linkerkant, en zijn voorzet werd door Jóhannsson op het aluminium gekopt. Het bleek het startsein voor AZ om nog eens extra aan te zetten, en op zoek te gaan naar de openingstreffer. Kansen van Gudmundsson, Gudelj en nogmaals Gudmundsson leverden nog steeds niets op. In de 81e minuut was het dan eindelijk wel raak. Een voorzet van Overtoom werd binnengegleden door Gouweleeuw: 1-0. AZ leek de 1-0 over de streep te trekken, maar zag in de 93e minuut PAOK alsnog langszij komen. Salpingidis schoot in de korte hoek hard raak en dat betekende 1-1.

Door het gelijkspel blijven zowel AZ als PAOK gedeeld aan de leiding. Beide ploegen hebben nu 4 punten. De andere wedstrijd in poule L werd ook gelijk. Maccabi Haifa speelde 2-2 tegen Shakhter Karagandy. De volgende wedstrijd van AZ in de Europa League is in Kazachstan op 24 oktober, wanneer het speelt tegen Shakhter Karagandy.