Alkmaar, 3 oktober 2013. Jaarlijks worden duizenden mensen in het ziekenhuis opgenomen met tweede- en derdegraads brandwonden. Zware verbrandingen vergen dikwijls tientallen operaties over meerdere jaren. Het is een traumatische ervaring die voortduurt omdat mensen met brandwonden worden nagestaard, gemeden en soms niet voor vol aangezien. Uit ervaringen blijkt dat er in de reguliere hulpverlening weinig specifieke kennis is. Daarom is één van de doelen van de Nederlandse Brandwonden Stichting (NBS) slachtoffers te helpen hier mee om te leren gaan, onder andere met psychosociale hulp, cursussen en lotgenotendagen. Om dit te kunnen doen gaan van 6 t/m 12 oktober zo'n 55.000 vrijwilligers van de Nederlandse Brandwonden Stichting van deur tot deur tijdens de nationale collecteweek en dus ook in Alkmaar.

De Nederlandse Brandwonden Stichting helpt mensen met brandwonden. Kort na het ongeval, maar ook later in de dagelijkse strijd tegen littekens. De stichting financiert wetenschappelijk onderzoek, ondersteunen artsen en verpleegkundigen, zetten campagnes in om brandwonden te voorkomen en helpen slachtoffers sterker en weerbaarder te worden. Meer informatie is te vinden op de website van de Brandwondenstichting.

Pin It
Bekeken: 1301x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/