Alkmaar, 1 oktober 2013. De coördinatie van de Natuur- en Milieu Educatieactiviteiten (NME) is per 1 september ondergebracht bij Hortus Alkmaar. Het coördinatiepunt heet vanaf die datum Natuur Educatie Wijzer. De uitvoering van activiteiten blijft in handen van de organisaties die dit al doen. Die organisaties worden uitgenodigd voor een informatieavond op 10 oktober bij Hortus Alkmaar. De in 2011 opgerichte stichting beheert een 2 hectare grote kruidentuin met geneeskrachtige planten, voorheen van VSM, en de Heemtuin van de gemeente gelegen tussen Beverkoog en Achterweg. Daarnaast heeft de Hortus ook een educatieve taak. "Het coördineren van de natuur- en milieueducatieactiviteiten sluit daar goed bij aan", aldus wethouder Anjo van de Ven.

Hortus Alkmaar is bezig met de website voor de Natuur Educatie Wijzer. Hierop kunnen verschillende NME organisaties hun aanbod tonen aan bijvoorbeeld scholen, BSO´s, en losse groepen. Natuurorganisaties die activiteiten (willen) aanbieden in Alkmaar, zijn nadrukkelijk uitgenodigd voor de bijeenkomst op 10 oktober, zodat Hortus hun aanbod op kan nemen op de website. Dinsdagavond 26 november presenteert Natuur Educatie Wijzer de website en vanaf 1 januari 2014 is het nieuwe coördinatiepunt volledig operationeel. Scholen, verenigingen en groepen die belangstelling hebben voor natuureducatie kunnen zich nu al melden. Meer informatie op de website van Hortus Alkmaar.

Pin It
Bekeken: 1228x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/