Vrijdagochtend is het Alkmaarse toeristische seizoen feestelijk van start gegaan met de eerste Kaasmarkt van 2017. Ook in de Keukenhof in Lisse spelen Alkmaarse kaasdragers en kaasmeisjes een hoofdrol, tijdens het ‘Oudhollandse Weekend’.

Voorafgaand werd het Alkmaarse Kaasdragersgilde op de ‘Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed’ bijgeschreven. De Kaasmarkt zelf werd feestelijk omlijst door theatergroep Vive les Gueux. Deze ‘geuzen’ uit de begintijd van de markt trokken met hun verhalen en liederen veel bekijks. Populair was ook weer het op de foto gaan met de kaasmeisjes.

Ter gelegenheid van de eerste Kaasmarkt reed vanuit diverse locaties in de gemeente Bergen een Alkmaar-bus naar de Kaasmarkt. Veel toeristen en inwoners maakten enthousiast gebruik van gratis initiatief van Alkmaar Marketing.

Het komende halfjaar staat Alkmaar weer elke vrijdagochtend in het teken van de Kaasmarkt. Voor het eerst zijn er ook een aantal avondkaasmarkten. De eerste vindt plaats op dinsdag 2 mei.

Kijk op Facebook voor een fotoreportage van Marco Schilpp.

Pin It
Bekeken: 4090x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/