De financiële constructie voor de nieuwbouw van het Huygens College in Heerhugowaard is goedgekeurd. De gemeenteraad heeft haar fiat gegeven dus kan de bouw van start, zo meldt het NHD.

Het oude gebouw aan de Bergmolen was aan vervanging toe. Nieuwbouw was volgens de gemeente de beste optie. Geen enkele aannemer wilde echter zijn handen branden aan de klus omdat de investering zeker 1,4 miljoen euro hoger zou uitvallen dan de schatting van het bestuur en de gemeente. Ook wilde het schoolbestuur van het Huygens College de benodigde 10,8 miljoen nog niet lenen bij de bank, voordat er duidelijkheid was over hoe de 1,4 miljoen euro extra opgehoest moest worden. Van die 10,8 miljoen zou de gemeente er overigens 10,2 terugbetalen.

Zowel de gemeente als het schoolbestuur (Sovon) zal nu extra investeren. Het schoolbestuur moet wel de bouwspecificaties versoberen en krijgt geen extra geld van de gemeente, aldus het NHD.

Pin It
Bekeken: 4968x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/