Alkmaar, 26 september 2013. Nog een weekend te gaan en dan sluiten de stembussen voor de BankGiro Loterij Molenprijs 2013. Molenstichting Alkmaar en omstreken zet nu alles op alles om de extra hoge hoofdprijs van 90.000 euro in de wacht te slepen. En mocht de stichting de prijs niet winnen, voor elke ontvangen stem krijgt de molenstichting 1 euro. Daardoor blijft elke stem tot op het einde geld waard. De Strijkmolens bij de Zes Wielen vormen een van de meest bijzondere molengroepen van Nederland. De molenstichting wil de Molenprijs 2013 winnen voor een informatiecentrum, dat zal worden ondergebracht in een hooimijt en schuur, die vroeger naast strijkmolen B hebben gestaan.

Uiteindelijk bepaalt het publiek welk molenproject de 90.000 euro ontvangt. Het bedrag is normaal 50.000 euro, maar het is verhoogd vanwege het 90-jarig bestaan van initiatiefnemer De Hollandsche Molen. Tot 30 september, 12.00 uur, kan er gestemd worden via de website van de Molenprijs. Op 3 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt. Elke stem levert 1 euro op voor het project naar keuze. Op 3 oktober wordt bekendgemaakt welk molenproject de meeste stemmen heeft gekregen en de BankGiro Loterij Molenprijs 2013 met de hoofdprijs van 90.000 euro gewonnen heeft. De zes overige projecten krijgen het aantal verzamelde stemmen in euro's uitgekeerd. Onder de stemmers wordt een molenweekend voor acht personen verloot.

De BankGiro Loterij Molenprijs 2013 is een jaarlijkse publieksprijs, ingesteld door  in samenwerking met de BankGiro Loterij. Met de prijs willen organisaties laten zien dat molens een onmisbaar en belangrijk onderdeel zijn van het Nederlands cultureel erfgoed. De prijs stelt een molen in staat belangrijke aanpassingen of restauraties te verrichten.

Pin It
Bekeken: 1088x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/