Laagstaande zon zorgt voor 20% meer ongelukken. Veilig Verkeer Nederland meldt dat het daarom een nieuw verkeersbord introduceert om te waarschuwen voor verblinding door een laagstaande zon. Het bord RVV J40 is direct toegevoegd aan het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens en het eerste exemplaar is dinsdag geplaatst in gemeente Rijssen-Holten.

Voor zover bekend is het nieuwe verkeersbord nog niet opgedoken in Alkmaar, Langedijk of Heerhugowaard. Maar volgens VVN-directeur Felix Cohen kan dat wel gebeuren: "Tegelijk met de introductie van het verkeersbord, nodigt Veilig Verkeer Nederland mensen uit om via participatiepunt.vvn.nl melding te maken van verblinding door laagstaande zon, zodat dit in constructief overleg met gemeenten, provincies en de landelijke overheid opgelost wordt en de verkeersborden op de locaties worden geplaatst waar echt sprake is van laagstaande zon."

Ondanks dat het nog een 1 april is, vertrouwen we VVN niet. Waar en hoe plaats je zo'n bord dan, zodat de waarschuwing tijdig is en je de afbeelding -tegen het licht in- kunt zien? Is het bord niet onnodige afleiding? Of voorkomt het juist verblinding omdat je ergens anders heen kijkt? We deden wat onderzoek. De Youtube video lijkt niet serieus genoeg en RVV J40 is (nog) niet te zien op wetten.overheid.nl/BWBR0004825/2017-01-01#Bijlage1 of Rijkswaterstaat.nl. Ook is het persbericht zelf (nog) niet te vinden op noord-holland.vvn.nl en participatiepunt.vvn.nl. Hmm......

Het lijkt meer op een stunt om aandacht te vragen voor de problematiek en participatiepunt.vvn.nl, een website die daadwerkelijk kan bijdragen aan een veiligere omgeving. En daar zijn wij natuurlijk vóór.

Pin It
Bekeken: 3762x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/