Alkmaar, 24 september 2013. Wecycle biedt 50 basisscholen in de provincie Noord-Holland een educatieve theatervoorstelling in de klas aan over hoe de wereld duurzamer te maken. Na deze vrolijke voorstelling worden de leerlingen van groep 8 in een workshop uitgedaagd om concrete oplossingen te bedenken om de inzameling van elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) te stimuleren in de 'Strijd om Noord-Holland'. De stichting Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van e-waste. Meer informatie over de voorstellingen is te vinden op de website van Wecycle en de Milieubende.

"Er zijn nog noedels" is een wat absurde en grappige voorstelling van de Milieubende over wat er gebeurt als de wereld zou vergaan. In de aansluitende workshop stimuleren de acteurs de kinderen heldendaden te bedenken en ook echt uit te voeren. De acteurs vinden het ook erg leuk om te doen omdat zij de kinderen overvallen in de klas en het elke keer weer afwachten is of er iets bijzonders verzonnen wordt. De voorstellingen zijn onderdeel van het educatieve programma van Wecycle, dat ook lesmateriaal en de jaarlijkse inzamelactie (september-november) kent. Wecycle hecht veel waarde aan educatie van kinderen over recycling.

De voorstellingen worden gegeven van maandag 16 september t/m maandag 7 oktober. Na afloop van de wedstrijd selecteert een vakkundige jury de vijf beste inzendingen. Deze vijf winnende klassen krijgen een prachtig boekenpakket én hun plannen worden verder uitgewerkt. Dit doen de leerlingen zelf, samen met professionals zoals een reclamebureau, het bedrijfsleven of de eigen gemeente.

 

Pin It
Bekeken: 1090x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/