Eind februari vernietigde de Raad van State een deel van het bestemmingsplan voor Veilingterrein Oost in Noord-Scharwoude. Ondernemer Klaas Bruin, van Klaas Bruin Staal- en Machinebouw, was naar de Raad van State gestapt omdat de woningen in het nieuwbouwplan De Nieuwe Veiling die op het voormalige veilingterrein gebouwd gaan worden te dicht bij zijn bedrijf zouden komen te staan. De Raad van State gaf hem deels gelijk en oordeelde onder andere dat vijftig woningen uit het bouwplan moesten worden geschrapt.

Het nieuwbouwplan De Nieuwe Veiling kent een lange en ingewikkelde voorgeschiedenis, die blijkbaar zo ingewikkeld en controversieel is dat de betrokkenen op sommige punten lijnrecht tegenover elkaar staan over hoe het nu precies is gegaan. Zo houdt Klaas Bruin vol dat hij altijd met de gemeente heeft onderhandeld over de verkoop of verplaatsing van zijn bedrijf, en nooit met ontwikkelingsbedrijf BPD. VVD-fractievoorzitter Hans de Graaf zegt weer dat Bruin juist steeds in onderhandeling met BPD is geweest, en GroenLinks-fractievoorzitter Klaas Zwart staat met zijn partij als enige in de Langedijker gemeenteraad aan de kant van Bruin. 

Het opmerkelijke aan de kwestie is dat er één oplossing was geweest waar alle betrokken partijen baat zouden hebben gehad, maar waarvoor door allerlei omstandigheden niet is gekozen. In de Langedijk Centraal-krant die vandaag bij alle Langedijkers op de mat is gevallen is op basis van individuele interviews met de heren Bruin, Zwart en De Graaf een poging gedaan toe te lichten hoe het zover is gekomen. (foto: Richard Rood)

Pin It
Bekeken: 3662x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/