Alkmaar, 11 september 2013. OPA vraag het college of het bereid is naar de rechter te stappen over de bezuinigingen op huishoudelijke hulp. Door de plannen van het kabinet dreigen er duizenden Nederlanders in de problemen te komen. De bezuiniging van 89 miljoen in 2014 lijkt van de baan, maar voor 2015 blijft de korting van 40% op subsidie voor gemeenten overeind. Het Kabinet verwacht dat dit wel door mantelzorgers overgenomen kan worden. OPA vindt dit niet realistisch, zeker gezien de vergrijzing. De Gemeente Den Haag heeft een onderzoek laten verrichten (Volkskrant 06-09-2013), waaruit blijkt dat deze bezuinigingen in strijd zijn met de Gemeente Wet en de Rechten van Wonen volgens de Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) en stapt naar de rechter.

OPA moedigt gemeente Den Haag aan en vraagt het eigen college of het, in navolging van de politieke hoofdstad, ook naar de rechter te stappen om de bezuinigingen op de thuiszorg te laten toetsen aan het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.  OPA is sowieso tegen de plannen omdat het bieden van huishoudelijke hulp aan hulpbehoevende ouderen een eenvoudige en ook voorliggende voorziening voor hen is, die langer zelfstandig wonen mogelijk maakt. Iets dat uiteindelijk dus geld zal besparen.

Pin It
Bekeken: 1140x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/