Alkmaar, 10 september 2013. Een groot aantal sportaanbieders uit de provincie Noord-Holland heeft te horen gekregen dat hun aanvraag voor de landelijke Sportimpuls wordt toegekend. Dat blijkt uit de definitieve lijst die ZonMW en NOC*NSF hebben bekendgemaakt. De Alkmaarse Trampolinevereniging Triffis is één van de uitverkorenen met 'Veilig springen met Kikkuh & Kikkie', een project voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Stap voor stap worden op een uitdagende manier sprongen aangeleerd. Mixed Hockeyclub Heerhugowaard heeft ook een toezegging gekregen. De club start samen met twee VMBO-scholen, de Verenigingswinkel en Sportservice Heerhugowaard het programma 'Jongeren Actief Heerhugowaard'. Het doel is dat jongeren actief blijven of worden.

Met de Sportimpuls worden lokale sport- en beweegaanbieders twee jaar lang financieel ondersteund om meer mensen te laten sporten en bewegen. Jaarlijks stelt VWS hiervoor 11 miljoen euro beschikbaar. Daarnaast is binnen de Sportimpuls jaarlijks 2 miljoen euro beschikbaar voor het programma 'Kinderen sportief op gewicht'. Erik Lenselink, hoofd Sportontwikkeling bij NOC*NSF: "Sport is gezond, het haalt mensen uit hun isolement en het zorgt voor vriendschap en respect. Kortom: we winnen veel met sport."

Landelijk zijn er 148 projecten aangewezen voor een Sportimpuls. Er is een grote spreiding, maar het zwaartepunt ligt enigszins bij gezondheidsbevordering en bij jeugd. Bijna de helft van de toezeggingen gaat naar sportverenigingen. Kijk voor meer informatie op de website Sport in de Buurt. Meer informatie over de projecten is te vonden op de website van Sportimpuls.

Pin It
Bekeken: 1256x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/