Alkmaar, 7 augustus 2013. Op zondag 18 augustus organiseert Cultuurpark de Hout weer een Ierse Middag. Dit keer wordt het een gevarieerd festival met traditionele Keltische muziek én moderne muziek en dans. Op het hoofdpodium in de muzieknis treden vier bands op: The Wheelbarrowband, Unicorn, Jinx en als slotact de Rotterdamse Friends of the Family. Het festival bij de muzieknis in de Alkmaarder Hout begint om 13.00 uur en is om 18.00 uur afgelopen. Toegang is natuurlijk gratis. Op het veld kan men zich tegoed doen aan Ierse lekkernijen en een Iers biertje of zich aan een spelletje of dansje wagen. Hijs je in een kilt en doe mee met The Highlandgames: Roll the Barrel of Toss a sheaf! Of leer Iers dansen bij de professionele dansers van de Kilkenny School of Irish Dance. Voor de kinderen zijn er Keltische liedjes en verhalen te beluisteren of Iers Theater te bekijken, voorgedragen door het Birdsnest Theatre in samenwerking met Tipi Theater.

13.00-13.45 uur: The Wheelbarrowband speelt traditionele Ierse en Schotse songs, jigs en reels. De naam Wheelbarrowband is gekozen, omdat enkele leden van de band vaak de 'wheelbarrow' (kruiwagen) gebruikten om de instrumenten te vervoeren. 

14.00 – 15.00 uur: De wortels van de leden van de Noord-Hollandse band Unicorn liggen bij Ierse en Schotse folk, maar op het repertoire staan ook bluegrass, zeemansliedjes, klezmer- en zigeunermuziek. De opzwepende Keltische muziek loopt doorgaans uit op een feelgood swingfeestje.

15.30 – 16.30 uur: De grote inspirator voor de leden van de band Jinx is Rory Gallagher, de Ierse gitaargrootheid. Zij brengen zijn muziek met eigen inbreng, veel passie, improvisatie en gevoel.

17.00 – 18.00 uur: Friends of the Family bestaat uit zeven jonge muzikanten, elk betoverd door de meeslepende melodieën van de Engelse en Amerikaanse folkscene.Rampestampende meezingfolk die indruk maakt, de toeschouwers meesleept en met een akoestisch geluid.

Pin It
Bekeken: 1653x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/