Het college van Langedijk krijgt wekelijks klachten over de overlast die vliegtuigen veroorzaken boven Langedijk. Die klachten zijn begonnen sinds de Luchtverkeersleiding Nederland (LVLN) in 2015 aankondigde tijdelijk een andere nachtelijke aanvliegroute naar de Polderbaan op Schiphol te gebruiken. Vanwege het grote aantal klachten van inwoners van Langedijk die ‘s nachts wakker liggen door het vliegtuiglawaai stuurt het college nu een brief naar de Omgevingsraad Schiphol en de LVLN om de ernstige overlast in Langedijk aan te kaarten en erop aan te dringen een andere oplossing te vinden zodat de vliegtuigen niet meer over Langedijk hoeven.

Vliegtuigen vlogen eerst vanaf Hoorn in een rechte lijn richting Akersloot en Uitgeest om vervolgens recht naar het zuiden af te buigen. In plaats daarvan vliegen ze nu over Zuid-Scharwoude en tussen Bergen en Schoorl door; vervolgens maken ze boven de Noordzee een bocht en vliegen dan via Egmond aan Zee, Heiloo en Castricum naar de Polderbaan.

Deze tijdelijke aanvliegroute zou vanaf 28 mei 2015 voor een jaar worden gebruikt, maar inmiddels is het veel meer dan een jaar verder en vliegen de vliegtuigen nog steeds over Langedijk. Wethouder Bert Fintelman licht toe dat er een brief is geschreven zodat de gemeente zich direct kan richten tot Schiphol en wellicht meer invloed kan uitoefenen, in plaats van dat Langedijkers een klacht moeten indienen bij het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol.

Pin It
Bekeken: 11970x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/