Reclame

Dirkshorn, 18 juli 2013. AZ heeft woensdagavond de oefenwedstrijd tegen MVV met 3-0 gewonnen. De hoofdrol was voor Aron Jóhansson, die het enige doelpunt van de eerste helft scoorde. In de tweede helft legde hij er nog een tweede bij en leverde de voorzet waardoor Jan Wuytens het derde doelpunt kon scoren. MVV kwam niet veel van de eigen helft af en was maar één keer echt gevaarlijk. Doelman Esteban moest een minuut voor rust duiken om een schot te weren. Voor AZ had er veel meer in gezeten. Het doel was om veel druk te zetten en dat werkte ook, maar het resultaat is wat mager. In de eerste helft kopte Roy Beerens net naast en Nemanja Gudelj kreeg de bal er vier keer niet in. De tweede zag er hetzelfde uit. Invallers Steven Berghuis en Willie Overtoom konden hun kansen ook niet benutten. Gertjan Verbeek noemt de 3-0 uitslag dan ook geflatteerd.

Zondag wacht de laatste oefenwedstrijd tegen het Spaanse Getafe. Deze valt samen met de AZ Fandag. Daarna is Ajax aan de beurt. Op 27 juli zal AZ tegen de Amsterdammers om de Johan Cruijff Schaal strijden. Het is te hopen dat de verdediging van AZ tegen de Spanjaarden wat meer actie krijgt, want die heeft tijdens de oefenwedstrijden niet echt veel te doen gehad. Verbeek verwacht wel dat dit zal gebeuren.