Alkmaar, 17 juli 2013. Het Kaasdragerscarillon komt toch niet bij de entree van de binnenstad bij het Ritsevoort. Het college van burgemeester en wethouders heeft gehoor gegeven aan de bezwaren van buurtbewoners. Het carillon heeft tot begin 2008 aan het Landbouwhuis gehangen en bevond zich sinds de opname van dit gebouw bij het Stadskantoor, in een gemeentelijke opslagplaats. "Zonde", oordeelde het gemeentebestuur. Er werd nagedacht over een andere prominente plek voor het carillon. Uiteindelijk is een prijsvraag uitgeschreven. Een commissie koos voor de inzending die een plek bij de Singelgarage voorstelde, maar dit viel niet goed in de buurt. Zij vinden het carillon te hard spelen en de frequentie van eens per half uur te hoog.

Het carillon is behalve mooi ook vandalismegevoelig. Het kan alleen blijven staan als ook de omgeving het instrument van harte omarmt en bereid is het in de gaten te houden. Het college ziet in dat dit bij de Singelgarage misschien niet het geval is. De bezwaarmakers hebben inmiddels bericht ontvangen dat de optie geschrapt is. Het doek kan weer over het carillon en de zoektocht naar een geschikte plek gaat verder. 

Pin It
Bekeken: 1120x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/