Alkmaar, 10 juli 2013. Binnen de gemeente Alkmaar is vanaf donderdag 11 juli een nieuwe subsidie beschikbaar om particuliere woningeigenaren te stimuleren hun woning te verduurzamen. Eigenaren die energiebesparende maatregelen nemen kunnen een beroep doen op de regeling 'Energiebesparing Alkmaar 2013 t/m 2015'. Om in aanmerking te komen voor de subsidie geldt dat particuliere woningeigenaren zelf tenminste duizend euro moeten investeren. Hieronder vallen onder meer vloerisolatie, spouwmuurisolatie en zonneboilers. Per maatregel wordt een bijdrage van 15% gesubsidieerd, met een maximum van € 500,- per woning. Met uitzondering van de zonneboiler, daarvoor geldt een subsidie van € 600.

Wethouder Jan Nagengast (CDA): 'Voor veel van onze inwoners vormen de energiekosten een steeds hoger deel van de maandelijkse vaste lasten. Dat terwijl er tal van mogelijkheden zijn om energie te besparen en de woningkwaliteit te verbeteren. De gemeente Alkmaar wil met de subsidieregeling inwoners een steuntje in de rug geven om aan de slag te gaan met duurzaamheid en energiebesparing in hun woning.'

De subsidie wordt uitgevoerd door het Duurzaam Bouwloket. Op de website van het loket staan de randvoorwaarden van de regeling en de aanvraagprocedure. Ook kunnen inwoners bij het loket terecht voor onafhankelijke informatie en advies over het verduurzamen van hun woning. De subsidieregeling is meerjarig en vervalt op 31 december 2015, of eerder bij volledige benutting van het beschikbare budget. Op is op.

Zonnepanelen vallen niet binnen de regeling Energiebesparing Alkmaar 2013 t/m 2015. Ook door andere gemeenten uit de regio worden die niet meer gesubsidieerd, omdat het een rendabele investering is en er vanuit het Rijk nog subsidie op wordt gegeven.

Pin It
Bekeken: 1093x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/