De protesten van de bewoners van het Emmakwartier tegen het bouwplan De Nieuwe Emma lijken succes te hebben gehad. Er is een nieuw plan getekend dat minder nieuwe woningen en meer groen bevat.

In september 2016 wisten bewoners tijdens een vergadering van de commissie Ruimte de politiek te overtuigen om geen verklaring van geen bedenkingen af te geven voor het plan. Ze vonden dat er door de kap van vijftig bomen al te weinig groen in de wijk over was en wilden niet dat er nog eens tien tegen de vlakte gingen. Bovendien zijn er al jaren parkeerproblemen, die door de bouw van meer woningen alleen maar toenemen.

Wethouder Anjo van de Ven kreeg uiteindelijk de opdracht van de raad om opnieuw met projectontwikkelaar Studio Pro6 en vertegenwoordigers van de wijk om de tafel te gaan om te bespreken hoe er meer groen en minder woningen in het plan zouden passen.

Ze nam daarop een landschapsarchitect in de arm die zo’n nieuw plan ontwierp. In februari moet de politiek daarover beslissen.

Pin It
Bekeken: 4905x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/