In gemeente Langedijk is het mogelijk om verschillende subsidies aan te vragen voor duurzaamheidsmaatregelen. Hierbij valt te denken aan subsidie voor energiebesparing in eigen huis, bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, gevelisolatie en hoogrendementsglas. Naast subsidie voor energiebesparing zijn er ook vergoedingen mogelijk voor het zelf opwekken van energie, een zogenoemde ‘investeringssubsidie’. Deze kan worden gebruikt voor het aanschaffen van een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel.

De gemeente Langedijk is partner van het Duurzaam Bouwloket voor deze zaken. Het Duurzaam Bouwloket is een onafhankelijk kennis- en adviesloket. Dit loket bemiddelt tussen overheid, bedrijfsleven en burger op het vlak van duurzaam wonen. Het is in 2012 opgericht om inwoners beter te kunnen informeren over het verduurzamen van woningen, welke bedrijven dat goed kunnen uitvoeren en hoe daarvoor subsidie kan worden aangevraagd. Het idee bleek een succes en inmiddels hebben veel gemeenten zich al aangesloten.

Als subsidie vanwege de woonsituatie niet mogelijk is, is het ook mogelijk om een lening af te sluiten om energiebesparende maatregelen te betalen. Deze leningen hebben gunstige rentes en gelden niet alleen voor huiseigenaren, maar ook voor appartementencomplexen.

Wie zijn woning wil verduurzamen en daarvoor subsidie wil aanvragen kan dat doen via www.duurzaambouwloket.nl of door de gemeente Langedijk te bellen via 072 – 743 39 56.

Pin It
Bekeken: 3145x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/