Alkmaar, 22 juni 2013. Bij Bibliotheek Kennemerwaard wordt een leuke en originele schrijfwedstrijd georganiseerd. De prijs  is dat het literaire hoogstandje letterlijk en figuurlijk in de bibliotheek van Alkmaar Centrum komt te liggen, op de grond. De bibliotheek in het centrum wordt van 24 juni tot 15 juli volledig opnieuw ingericht. Nieuwe inzichten met betrekking tot bibliotheekgebruik hebben geleid tot andere ideeën over dienstverlening en presentatie van de collecties. In die volledig vernieuwde bibliotheek komen ook drie grote ronde vloerkleden met een diameter van 3, 4 en 4,5 meter te liggen. Het idee is om die drie vloerkleden in de bibliotheek van een passende, originele en vlotte tekst te voorzien. Uit alle inzendingen worden dus drie winnaars gekozen.

Aan deze tekst wordt door een deskundige jury, bestaande uit een drietal taalminnende medewerkers van Bibliotheek Kennemerwaard, wel een paar eisen gesteld. De tekst moet over Alkmaar gaan, mag geen gedicht zijn en mag maximaal 300 tekens, inclusief spaties en leestekens, bevatten. Ter inspiratie kan men bijvoorbeeld een tekst bedenken over wat de bibliotheek persoonlijk betekent. Mogelijke steekwoorden zijn muziek, rust, verblijf, lezen, multimediaal, ontmoeting en activiteiten.

Mensen die graag hun tekst op de grond willen zien kunnen deze inzenden tot uiterlijk donderdag 4 juli, met vermelding van naam en telefoonnummer en in het onderwerpsveld: schrijfwedstrijd Alkmaar Centrum. Er mag geen copyright op de tekst rusten, de tekst wordt eigendom van de Bibliotheek. Aan deelname aan de wedstrijd is geen leeftijd verbonden, iedereen mag meedoen, ook niet-leden.

Pin It
Bekeken: 1730x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/