In de kerstvakantie staan er bij Stedelijk Museum Alkmaar leuke gezinsactiviteiten op stapel rond de tentoonstelling ‘Vleiend penseel’, die over de Alkmaarse 17e eeuwse meesterschilder Caesar van Everdingen gaat. Je kunt samen een familierondleiding volgen, meedoen aan een restauratieworkshop of gewoon lekker zelf op onderzoek uit gaan met een speurboekje. Het museum is ook op 2e Kerstdag en Oudjaarsdag geopend

Op woensdag en donderdag 28 en 29 december en 4 en 5 januari kunnen kinderen tussen 6 en 13 jaar meedoen aan een bijzondere workshop. In het museumatelier stap je in de huid van de restaurator en restaureer je met zelfgemaakte verf één van Caesars beroemdste schilderijen: Officieren en vaandeldragers van de Oude Schutterij (1657). De activiteit start om 13.30 uur. Deelname voor kinderen is gratis, ouders betalen een entreekaartje. Reserveren is verplicht.

Op zondagmiddag 8 januari om 14.00 uur geeft Christi Klinkert, conservator van het museum én samensteller van de tentoonstelling ‘Vleiend penseel’ een speciale familierondleiding. Als geen ander kan zij vertellen over Caesar van Everdingen en zijn kunstwerken. Het aantal plekken is beperkt!

 Wie liever zelf op pad gaat door het museum, kan dat doen met een boekje vol speuropdrachten en doordenkvragen. Leuk voor in het museum en (op weg naar) huis.

Kijk voor alle informatie op stedelijkmuseumalkmaar.nl.

Pin It
Bekeken: 3085x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/