Alkmaar, 13 juni 2013. De soap rond Provadja is nog steeds niet voorbij. Provadja wil koste wat het kost niet op Overstad in één gebouw met JT bioscoop en voerde daar dan ook veel actie tegen. Dinsdag besloot het Alkmaars college de raad voor te stellen om akkoord te gaan met de vestiging van Provadja op Overstad. De gemeenteraad besluit 4 juli over dit voorstel. Op het voorstel van het college wilde Willem Laan, bestuursvoorzitter van Provadja, aanvankelijk niet reageren. Het bestuur van het Alkmaarse filmhuis en theaterpodium heeft haar medewerkers en vrijwilligers dinsdagavond geïnformeerd. Donderdag kwam er dan toch een reactie vanuit kamp Provadja.

Provadja heeft in overleg met het bestuur, medewerkers en vrijwilligers unaniem besloten niet verder mee te werken aan het raadsvoorstel. Als het aan hen ligt, stoppen zij  er nog liever helemaal mee op 1 januari 2014. Volgens hen zit het in het DNA van Provadja om een culturele en maatschappelijke rol te spelen in de binnenstad van Alkmaar. Als dit niet meer kan gaat er een belangrijk deel van de identiteit verloren. Ook is Provadja bang dat de grootschaligheid niet aantrekkelijk is voor de doelgroep, met als gevolg minder bezoekers. De vrijwilligers hebben al laten weten te zullen stoppen omdat zij denken zich niet thuis te zullen voelen in een megabioscoop. Sowieso zal er niet voor iedereen plek zijn. Provadja vreest ook aan dat de de doelstellingen van JT Bioscopen en Provadja qua fundament dusdanig verschillen dat de doelstellingen van het Provadja niet gewaarborgd kunnen blijven. JT streeft naar winstmaximalisatie en Provadja doet haar werk vanuit ideële grondslagen.

Provadja is teleurgesteld in het gemeentebestuur en in het bijzonder in D66, omdat zij niet de politieke wil hebben getoond om een alternatief plan, namelijk vestiging in De Harmonie, te onderzoeken. Wel houdt Provadja nog hoop dat het college van B&W en de gemeenteraad tot het inzicht komen.

Pin It
Bekeken: 1060x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/