Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk moet bekender worden in de regio en zo de grootste attractie van Noord-Holland Noord worden. Dat vindt directeur Ron Karels, schrijft het NHD. Op die manier zou het museum elk jaar 150.000 moeten kunnen trekken in plaats van de huidige 50.000. Er zijn dan ook plannen en ideeën om de activiteiten en mogelijkheden van het museum uit te breiden.

Momenteel is in en rond het museum voornamelijk te zien hoe de doorvaarveiling ging, vanaf het eind van de negentiende eeuw tot halverwege de jaren zeventig. Het is de bedoeling om die geschiedenis breder te trekken en ook het hele ontstaan van het gebied erin mee te nemen, van het jaar 1000 tot het heden.

Een tocht met de rondvaartboot of fluisterbootje is al populair onder bezoekers. Karels denkt dat daar nog meer uit te halen valt en speelt met de gedachte om mensen de mogelijkheid te geven om op verschillende punten in de boot te kunnen stappen zoals de Sightseeing-bussen in meerdere wereldsteden. Daarbij is er het idee om aan de kant van Heerhugowaard in de Oosterdel ook een opstapplaats te maken, zodat mensen ook vanuit Heerhugowaard makkelijk het museum kunnen bereiken. Die opstapplaats zal bovendien op slechts 100 meter van station Heerhugowaard liggen, dus toeristen kunnen op die manier eenvoudig per trein naar de Broekerveiling komen.

Ook komt er in het museum een groenterestaurant, wat bovendien apart toegankelijk wordt, zodat mensen er gewoon kunnen lunchen of dineren zonder dat ze eerst het museum moeten bezoeken.

De totale kosten voor uitbreiding van het museum worden geschat tussen de 2,5 miljoen en 3 miljoen euro. De gemeenten Langedijk en Heerhugowaard en de provincie staan in elk geval positief tegenover de plannen.

Pin It
Bekeken: 4719x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/