In Langedijk is een lokale alliantie opgericht, getiteld ‘Veilig financieel ouder worden’. De alliantie is opgericht omdat er veel ouderen afhankelijk zijn van anderen, waar soms op financieel gebied misbruik van wordt gemaakt.

De alliantie is een samenwerking tussen Actus Notarissen, Branchevereniging PBI, Evean, Heijne Bewindvoering, Horizon Zorgcentrum, Mentorschap Noordwest-Holland, Schipper en Lof advocaten, Nationaal Registratie Instituut, en Veilig Thuis Noord-Holland Noord. De samenwerking komt voor een deel voort uit het actieplan 'Ouderen in veilige handen' van het ministerie van VWS.

Donderdag 24 november vindt in Zorgcentrum Horizon aan de Boeier 2 in Broek op Langedijk een informatieve bijeenkomst plaats voor ouderen, hulpverleners en mantelzorgers. De bijeenkomst duurt van 15.00 tot 16.30 uur en gaat financieel misbruik van ouderen en hoe het kan worden voorkomen.

Ouderen zijn in hun verzorging vaak deels of volledig afhankelijk van anderen. Daardoor zijn ze kwetsbaar voor allerlei vormen van misbruik, zoals financieel misbruik. Naar schatting zijn er jaarlijks 30.000 ouderen het slachtoffer van financieel misbruik. De plegers zijn vaak familieleden, mantelzorgers, professionals of vrijwilligers uit de directe omgeving van de oudere. De meeste ouderen die financieel worden misbruikt praten er niet over omdat ze zich er niet bewust van zijn om er niet over willen praten.

Wie vragen heeft over de bijeenkomst kan bellen met Jan Hofman van Heijne Bewindvoering op 0226 723 205. (foto: aangeleverd, archief)

 

Pin It
Bekeken: 2720x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/