Michel Bartels, archeoloog van gemeente Hoorn, houdt op donderdag 24 november in bibliotheek Alkmaar Centrum een lezing over de geschiedenis van de Westfriese Omringdijk. Ook wordt ingegaan op de houthandel tussen Scandinavië en West-Friesland, de handel in zwerfstenen, het bouwen van dijkmagazijnen, de huizenbouw en de bewoners van de huizen op de dijk.

Tussen 2008 en 2013 werd tussen Hoorn en Enkhuizen een grootschalig archeologisch en historisch onderzoek gedaan naar de Westfriese Omringdijk. Dat was mogelijk omdat de dijkversterking de dijk zou aantasten. Bartels bespreekt de bevindingen in zijn lezing.

Aanmelden voor de lezing, die begint om 20:00 uur, is aan te raden. Toegang is € 7,50 (leden € 5). Meer informatie via bibliotheekkennemerwaard.nl of de servicedesk.

Pin It
Bekeken: 3527x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/