Alkmaar/Goes, 26 april 2013. Basisscholen door heel het land strijden met elkaar om de mooiste troon te maken voor het nieuwe koninklijk paar. Honderden leerlingen van groep zeven en acht ontwerpen, bouwen, schuren en beschilderen een houten troon. Aan de Tronenwedstrijd doen dit jaar 67 basisscholen mee. De deelnemers uit Alkmaar en omgeving zijn: cbs Het Baken (Sint-Pancras), De Boomladder (Heerhugowaard), De Tweemaster (Heerhugowaard), en De Oranjehof (Alkmaar). Per basisschool bouwen tien kinderen tussen de 10 en 12 jaar oud een houten troon, die ze naar eigen ontwerp beschilderen. Ze worden daarbij begeleid door een schilder van een professioneel schildersbedrijf uit de buurt. 

De Tronenwedstrijd is dit jaar extra bijzonder vanwege de aanstaande troonswisseling. Daarom is er naast de prijs voor de mooiste troon, ook een speciale Oranje-prijs. De mooiste koninklijke troon zal aan Z.K.H. Willem-Alexander en H.K.H. Máxima worden gepresenteerd. De basisschool die de mooiste troon maakt, wint een Techniek Toren, een uitdagende technieklesmethode voor het basisonderwijs. De 67 tronen worden deze maand per regio beoordeeld door een jury van professionele schilders uit de buurt. De mooiste troon van iedere regio wordt tentoongesteld in Archeon in Alphen aan den Rijn. De jury let onder andere op het ontwerp, de afwerking en de gebruikte schildertechnieken.

De tronenwedstrijd is een initiatief van Savantis en Creative Kids Concepts. Savantis is een kenniscentrum dat de kennis en het behouden van vakmanschap bevordert. Creative Kids Concepts ontwikkelt lespakketten voor basisscholen. De tronenwedstrijd waaraan inmiddels ruim 600 basisscholen hebben meegedaan, wordt voor de achtste keer georganiseerd. De wedstrijd is dit jaar extra bijzonder vanwege de wisseling van de troon.

Pin It
Bekeken: 2466x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/