Het asielzoekercentrum Heerhugowaard houdt, een week na de andere asielzoekerscentra in het land, op zaterdag 1 oktober in samenwerking met Lionsclub Heerhugowaard en haar bewoners een open dag.

Organisaties die werkzaam zijn in en voor het azc vertellen op deze dag over hun werkzaamheden, zoals opvang en begeleiding van hun bewoners. De bezoekers van het azc kunnen informatie krijgen over de op stapel staande bouwactiviteit. Het azc is te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur.

De bewoners dragen eveneens hun steentje bij tijdens het open dag: zij hebben voor de bezoekers volgens het recept van hun land van herkomst hapjes gemaakt. De Lionsclub organiseert tijdens deze open dag andere activiteiten. Er is een expositie van werken van een viertal kunstenaars, waaronder Sietse Wiersma en een aantal Syrische kunstenaars. Ookk de kinderen van de bewoners van het azc Heerhugowaard, die via Stichting Flore de bassischool in Heerhugowaard bezoeken, tonen hun creaties. Een discjockey verzorgt de muzikale ondersteuning tijdens deze dag.

Zangkoor Mihira zal in Heerhugowaard acte de préséance geven en van 15.30 tot 17.00 uur optreden. Er is ook een springkussen en de mensen kunnen enkele Oudhollandse spelletjes spelen. De organisatie hoopt op een cultureel treffen tussen de bezoekers en bewoners van het azc. De Lionsclub wil geld inzamelen om noodzakelijke leer- en leesboeken aan te schaffen voor de bewoners van het centrum en hun kinderen.

Pin It
Bekeken: 3216x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/