Reclame

Alkmaar, 11 maart 2013. Het damesteam van Plubos heeft zich kranig verweerd tegen de gedoodverfde kampioen Os Lusitanos en was zeker niet kansloos. Os heeft een gemiddelde van 8 scores per wedstrijd, maar kwamen nu niet verder dan 3. Plubos speelde met een andere tactiek dan voorheen: meer verdedigend vanaf de eigen helft. Dit pakte goed uit. Er werd geconcentreerd en fel verdedigd. Afstandschoten werden geblokkeerd of gepareerd door keepster Nanouk Groentjes. Toch gingen de Amsterdamse ploeg met de punten naar huis en versterkte daarmee de koppositie. Chantal Pluijmers scoorde als enige voor de thuisploeg.

Tot halverwege de eerste helft bleef de nul op het scorebord. Os Lusitanos vergat enkele goed gecreëerde kansen voor open doel af te maken. Toch viel de 0-1 onverwachts. Een aanval veranderde in een scrimmage met Nanouk Groentjes en Mirjam van Dijk, waarna de bal langzaam stuiterend over de doellijn verdween, met veel oeh's en aah's vanuit het publiek. Aanvallend speelde Plubos ook bij vlagen sterk en kreeg kansen. Een ieder zag een schot van Mirjam van Dijk al in het doel hangen, maar deze werd toch geweerd. De gelijkmaker viel wel begin tweede helft toen Mirjam twee speelsters voorbij dribbelde en Chantal Pluijmers resoluut af kon maken.

Het bleef lang spannend. Plubos bleef compact verdedigen maar raakte aardig vermoeid, wat aan de bal passfouten tot gevolg had. Os Lusitanos had moeite met de verdediging van Plubos en probeerde het vaak van afstand. Halverwege was er dan toch de 1-2. Een aantal minuten later werd het 1-3 door een harde rechtstreekse vrije trap. Plubos ging de laatste minuten vol druk zetten, maar kon aan de stand niets meer veranderen. Ondanks het verlies verliet Plubos met opgeheven hoofd het veld.