Reclame

Alkmaar, 4 maart 2013. Een wedstrijd tussen de nummers 8 en 10 van de ranglijst. Bij verlies zou het damesteam van zaalvoetbalvereniging Plubos, dat het zonder Amy Visser moest doen, door the Counters gepasseerd worden. Het werd een spannende wedstrijd bij de Zaandammers. Plubos had het betere van het spel maar kon het lange tijd niet verzilveren. Het kwam zelfs met 2-0 achter te staan na twee scores een minuut uit elkaar. Voor rust werd de achterstand verkleind tot 1-2, in de tweede helft bleef Plubos in het algemeen het overwicht houden en maakte daar nu wel gebruik van. Uiteindelijk gingen de Alkmaarse dames met een 2-3 winst naar huis.

Na een moeilijke start stabiliseerde Plubos zich en kreeg kansen. Mirjam van Dijk kwam meerdere malen alleen voor de keeper maar trof geen doel. Ook schoten van Bianca Webeling en Chantal Pluijmers werden gekeerd door de Zaanse keepster. De thuisploeg profiteerde na 10 minuten wel goed van een foutief opgezette aanval en opende de score. Binnen de minuut breidde ze de stand uit door een verrassend schot vanaf de zijlijn (0-2). Een grote domper voor Plubos die het betere van het spel had en hier zeker geen punten kon laten liggen om uit degradatiezone te blijven. Brigitte Pluijmers kwam meerdere keren gevaarlijk door maar werd door de keepster gestopt. Toen zij wederom aanlegde, geheel vrij voor doel vlak buiten de cirkel, werd haar standbeen finaal onder haar vandaan getrapt. Een vrije trap volgde maar een kaart bleef uit, met veel commotie tot gevolg. Bianca Webeling scoorde daarna snel uit een uitgespeelde combinatie met Brigitte.

Coach Ron Admiraal was furieus op zijn speelsters. In de tweede helft creëerde het opgepepte Plubos goede kansen. Dat resulteerde ook in counters, maar Nanouk Groentjes hield het doel schoon. Het was overwegend Plubos wat de klok sloeg. Uiteindelijk was het Mirjam die na een lange individuele actie vanuit de draai de bal in de lange hoek legde, 2-2. Brigitte speelde zichzelf vrij en zag Deborah Cordes opkomen op de andere kant. De schitterende pass bereikte Deborah die prima afronde en daarmee de winnende treffer maakte. Omdat de bevrijdende goal uitbleef werd de laatste minuut nog uitermate spannend. Gelukkig voor Plubos bleef de stand 2-3.