Reclame

Alkmaar, 24 februari 2013. Het voordeel van het spelen van de laatste wedstrijd van de competitieronde is, dat je weet waarvoor je speelt. Zo speelden AZ en NAC allebei voor de 11e positie in de Eredivisie. De spelers uit Breda mochten dit vandaag doen in het Alkmaarse AFAS stadion. Gertjan Verbeek had weer de beschikking over Adam Maher en stelde deze meteen op. De nieuwe spits Willie Overtoom mocht op de vleugelpositie van Johann Berg Gudmundson beginnen. Daarnaast speelde Thomas Lam in de verdediging. Nick Viergever was nog steeds geschorst.
Het begin van de eerste helft leken beide teams in balans totdat Nemanja Gudelj een schot loste en doel raakte. In de zesde minuut stond AZ op achterstand. 0-1. In de volgende fase was AZ drukk op zoek naar de gelijkmaker, maar dit ging niet gepaard met grote kansen. Dit kwam vooral omdat de aanvallers van AZ moeilijk te bereiken waren. Hoewel de Alkmaarders het meeste balbezit had in de eerste helft, bleef de stand 0-1 bij de rust.
In de tweede helft kwam NAC aanvallender uit de startblokken, maar al snel nam AZ het heft weer in handen. Nog steeds bleef het moeilijk om de kansen te creeëren, laat staan verzilveren. In de 57 minuut kreeg Willie Overtoom de bal van Adam Maher. Hierdoor kwam hij alleen voor keeper Jelle ten Rouwelaar te staan, maar deze stond goed zijn mannetje en hield de bal uit het doel. In de volgende fase kon AZ meer kansen maken, maar verdedigend bleef NAC stand houden. De wissels van AZ waren allemaal op de aanval gericht. Dit zorgde voor meer spanning voor het doel van NAC, maar een goal bleef uit. In de laatste minuten bleef AZ drukken, maar de scheidsrechter floot af bij de stand 0-1.
Door dit verlies zakt AZ naar de dertiende plaats in de Eredivisie. Woensdag 27 februari speelt AZ tegen AJAX in de Amsterdam Arena voor de KNVB beker. De volgende competitiewedstrijd wordt op 3 maart gespeeld in Waalwijk tegen RKC.