Reclame

Alkmaar, 16 februari 2013. Vandaag mocht AZ in Kerkrade proberen de top 10 van de Eredivisie te halen. Dit konden ze doen tegen Roda JC. AZ begon met een team waarin twee belangrijke basisspelers misten. Nick Viergever  is voor enkele wedstrijden geschorst en Adam Maher is geblesseerd. Giliano Wijnaldum nam de plek van Nick Viergever in en Willie Overtoom begon vandaag in de basis als vervanger voor Adam Maher.
Binnen 37 seconden keek AZ al tegen een achterstand aan. Bij een uitbraak van Roda JC kreeg Esteban de bal niet goed weg en de rebound werd gescoord door Sanharib Malki Sabah. 1-0. AZ probeerde snel de achterstand weg te spelen, maar kon weinig kansen creeëren. Roda JC bleef goed verdedigen, maar kwam af en toe gevaarlijk bij het doel van AZ. In de 34e minuut kon Jozy Altidore de Alkmaarders op gelijke stand zetten. 1-1. In deze fase ging de wedstrijd weer op en neer. Om en om kregen de teams kleine kansen om op voorsprong te komen. Beide teams vertrokken naar de kleedkamer met de gelijke stand op het bord.
Aan het begin van de tweede helft leek AZ de wedstrijd beter onder controle te hebben. Dit werd nog eens benadrukt toen Willie Overtoom een vrije trap fraai in het doel schoot in de 51e minuut. 1-2. Roda gaf zich niet gewonnen en beantwoordde met een reeks kansen. Geen ervan raakte doel, hoewel het de wedstrijd wel spannend maakte. In de 64e minuut werd een uitbraak van Roda JC door Frank Demouge verzilverd. 2-2. Wederom bleef het spel hierna in balans met kansen over en weer. Voor de neutrale toeschouwer was de wedstrijd heel aantrekkelijk. In de 77 minuut had AZ twee grote kansen op een voorsprong, maar goed ingrijpen van de keeper hield dit tegen. In de laatste minuten was het vooral Roda JC die op zoek was naar het derde doelpunt, maar de inzet wist geen doel te treffen. De wedstrijd eindigde bij de gelijke stand 2-2.
Door dit gelijkspel blijft AZ op de elfde plaats in de eredivise staan, maar kan ingehaald worden door de overige teams die nog moeten spelen. AZ speelt de volgende wedstrijd voor de Eredivisie tegen NAC Breda op 24 februari in het eigen AFAS Stadion.