Alkmaar, 8 februari 2013. 'Energie besparen kost je weinig energie!' Met deze slogan presenteert het Alkmaars Energieprogramma zich zaterdag 9 februari naast het Cruyff Court bij winkelcentrum Daalmeer. Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn er gratis energietips te halen en leuke prijzen te winnen met een voetbalspel rond energievriendelijk gedrag. Namens het college van gemeente Alkmaar waagt sportwethouder Peter de Baat (VVD) ook een doelpoging. De aftrap van het Alkmaars Energieprogramma de wijk in, vorige maand in het winkelcentrum aan de Wendelaarstraat, trok honderden bezoekers. 'We willen deze interesse graag gebruiken om ambassadeurs voor ons programma te werven. Ze zijn zaterdag van harte welkom,' meldt wethouder Duurzaamheid Jan Nagengast (CDA).

Het voetbalspel vormt - met een aantrekkelijk prijzenpakket - het sportieve element van het programma. Er kunnen ballen en shirts met handtekeningen van AZ-spelers en VIP-kaarten voor een thuiswedstrijd in het AFAS-stadion bij elkaar worden geschoten. Andere vaste onderdelen: energietips via het Duurzaam Bouwloket en de populaire Energiebus van Stichting NME Alkmaar. Ook wordt zoveel mogelijk aangehaakt bij buurtinitiatieven rond energiezuinig gedrag. Voor dit laatste onderdeel van het programma worden nog ambassadeurs gezocht. Deze kunnen samen met het Alkmaars Energieprogramma energievriendelijke projecten opzetten. Bijvoorbeeld door in straten en wijken gezamenlijk initiatieven te ontplooien om energiegebruik terug te dringen. Het kan dan gaan om collectieve aankoop van zonnepanelen, zuinige CV-ketels of andere goede ideeën op het gebied van duurzaamheid. De ervaring vanuit het Alkmaars Energieprogramma is dat wanneer inwoners de handen ineenslaan, er veel moois ontstaat op het terrein van energievriendelijk gedrag. Gemeente Alkmaar kan hierbij faciliteren en kennis overdragen. Wie interesse heeft kan zaterdag voor meer informatie naar de stand van het Alkmaars Energieprogramma bij winkelcentrum Daalmeer. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan ook.

Met 'Energie besparen kost je weinig energie' wil gemeente Alkmaar energievriendelijk gedrag bij inwoners en organisaties verder stimuleren. 'De afgelopen jaren zijn in dat opzicht, samen met inwoners en ondernemers, flinke stappen gezet. Honderden woningen zijn verduurzaamd en veel mensen gaat bewuster met energiegebruik om. Het is nu tijd om de wijken in te gaan. We merken dat duurzaamheid steeds meer leeft en dat we in Alkmaar, zeker waar het gaat om bewustwording, verder zijn dan gehoopt. Daar spelen we graag verder op in. Het is nu tijd voor actie!' vertelt De Baat.

'Alkmaars Energieprogramma de wijk in' is ook te volgen op Facebook. Hier staan ook veel tips over energiegebruik. Na Daalmeer (9 februari) zijn Oudorp (23 februari), Hoefplan (9 maart), Centrum (23 maart) en De Mare (6 april) aan de beurt. 

Pin It
Bekeken: 1593x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/