In het najaar vindt de allereerste kitesurf ultramarathon in Nederland plaats. Stichting Kite 4 Charity organiseert 'Hoek tot Helder', van Hoek van Holland naar Den Helder, om geld op te halen voor de Hartstichting. De spectaculaire tocht 130 kilometer is natuurlijk ook te zien vanaf de stranden van gemeente Bergen, maar op welke dag in september of oktober hangt nog even af van de wind.

Toine de Klerk van Kite 4 Charity: “Vanwege de afstand en het heroïsche karakter van deze tocht kunnen we zeggen dat de legendarische Elfstedentocht er een zusje bij heeft. Kortom, de Elfstrandentocht is geboren!”

Chris Dingemanse van Kite 4 Charity: “Het is de allereerste kitesurf marathon in Nederland en dan ook nog eens voor het goede doel. Een hardnekkig misverstand is dat alleen ouderen getroffen worden door hart- en vaatziekten. Jonge mensen zijn net zo goed slachtoffers van deze ziekten. Daar weigeren we ons bij neer te leggen.”

Martijn van Dijk van Kite 4 Charity: “Het is een Spartaanse tocht en zeker niet voor iedere kitesurfer weggelegd. Het deelnemersveld bestaat dus uit kitesurfcracks die van een flinke uitdaging houden”.

Meer informatie op hoektothelder.nl. (fotograaf Andy Troy)

Pin It
Bekeken: 3718x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/