De personeelsleden van de gevangenis in Heerhugowaard zien weer hun baan op de tocht staan: de Dienst Justitiële Inrichtingen heeft in een rapport aan de Tweede kamer geadviseerd om de komende vijf jaar acht gevangenissen in Nederland te sluiten. De gevangenis in Heerhugowaard, met locaties Amerswiel en Zuyder Bos, is een van de voorgestelde gevangenissen. De reden is dat deze gevangenissen veel kampen met leegstand, onder andere doordat rechters minder zware straffen opleggen.

Burgemeester van Heerhugowaard Han ter Heegde denkt echter sterke argumenten te hebben tegen de sluiting van de Heerhugowaardse gevangenis, zo meldt het NHD. Ten eerste huisvest deze gevangenis bijna de helft van de levenslang gestrafte gevangenen in Nederland, en is er een bijzonder re-integratieprogramma.

In maart werd al eerder door staatssecretaris Dijkhof aangekondigd dat onder andere Zuyder Bos en Amerswiel zouden worden gesloten, maar onder druk van een meerderheid in de Tweede Kamer werd besloten dat er tijdens deze kabinetsperiode geen gevangenissen meer zouden sluiten. (foto: Bing Maps)

Pin It
Bekeken: 3780x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/