Noord-Holland, 10 januari 2013. In Noord-Holland zijn afgelopen week drie meldingen binnengekomen van een man die via een zogeheten babbeltruc bij oudere mensen binnenkomt. Dit is gebeurd in Heiloo, Akersloot en Wervershoof. Bij alle drie is het signalement een blanke man van ongeveer 60 jaar die aanbelt en vertelt dat hij de bankpas nodig heeft van de bewoner omdat deze omgeruild moet worden of vanwege de zorgverzekering van de bewoners. De bewoners hebben de man binnengelaten en nadat hij was vertrokken ontdekten zij dat er goederen of geld waren gestolen door de man.

De politie waarschuwt voor deze oplichter en vraagt inwoners van Noord-Holland om de politie te bellen als zij vermoeden dat deze man langs is geweest. In de meeste gevallen maken oplichters en dieven misbruik van het vertrouwen van mensen. De politie adviseert:
- Laat niet zomaar mensen binnen die met een verhaal aan de deur komen
- Collectanten, pakjesbezorgers, meteropnemers en postbodes bij twijfel om legitimatie te vragen en ze niet binnen te laten
- Waardevolle goederen (zoals portemonnees) goed op te bergen
- De pincode goed af te schermen als u deze intoetst en pas en code gescheiden te bewaren
- Ga niet in op het aanbod van klusjesmensen die bij u aan de deur komen of laat een duidelijk offerte opmaken waarover later geen misverstanden kunnen ontstaan.
Mensen die onverhoopt toch slachtoffer worden van een babbeltruc, worden aangeraden altijd aangifte bij de politie te doen. 

Pin It
Bekeken: 1135x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/