Vrijdagavond stootten Hera-jeugdleden mooie records, maar de werpwedstrijd was eigenlijk al in het water gevallen. Het was te nat voor het discuswerpen, speciaal opgezet rond de IJslandse gasten Guðni Valur en Thelma Kristjánsdóttir, die zich in Heerhugowaard voorbereiden op het aanstaande EK in Amsterdam. De aanwezige groten deden alleen wat om de media en andere aanwezigen te plezieren.

Maar Hera deed de special zaterdag, aansluitend op de pupillencompetitie, gewoon nog eens over en nationaal kampioen Erik Cadée en meervoudig EK en WK-medaillewinnaar Rutger Smit kwamen (weer) vanuit Vught en Arnhem naar Hera voor de goede wind en de flexibele organisatie. Zo werd de werpsector op de wind gedraaid en werden zes pogingen er negen, "want de eerste drie waren toch kwalificatie?"

Al werd Olympische limiet van 65 meter nét niet gehaald, er werd fantastisch geworpen. Winnaar was Erik Cadee met een machtige 64,24m. Rutger Smit werd 2e met 62,44m en 3e was de IJslander Guðni met 61,85m. In de luwte wierp de net 14-jarige Koen Hoedjes zijn 1kg discus naar 45,06m, net geen persoonlijk record.

Voor de jonge Heranen talenten waren de twee werpwedstrijden sowieso bijzonder, want op tv of van een afstandje zijn de werpers van zo'n twee meter lang al imposant, maar van zó dichtbij, en om zelfs met hen de ring te delen...
(foto's: Sjoerd de Roos)

Pin It
Bekeken: 2727x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/