Alkmaar, 6 december 2012. In 2010 overleed componist, arrangeur en bandleider Willem Breuker. Ter nagedachtenis aan hem en voor de allerlaatste keer toert zijn 'Kollektief' langs de Nederlandse theaters met de voorstelling Happy End. Willem Breuker was een van de belangrijkste internationaal opererende 'architecten' van de Nederlandse ensemblecultuur. Het bijzondere muziektheater- spektakel wordt afgewisseld door mini- operaatjes van Loes Luca en Peter Bolhuis. Op vrijdag 14 december komt het Willem Breuker Kollektief naar Theater De Vest.

Het orkest biedt in Happy End een selectie uit Breukers rijke oeuvre. Voor de allerlaatste keer en daarmee eindigt een tijdperk van onalledaagse en aanstekelijke muziek-theatrale uitingen die het orkest onder Breukers eigenzinnige leiding jarenlang heeft gekenmerkt. De door Breuker genoemde 'Mensenmuziek' was doortrokken van de voor hem zo typerende klanken, gebaseerd op jazz, geïmproviseerde muziek en hedendaagse gecomponeerde muziek.

De stukken worden onderling verbonden door een negental mini-operaatjes gespeeld en gezongen door Loes Luca en Peter Bolhuis. Bernard Hunnekink schreef hiervoor de muziek op teksten van o.a. Vera Beths, Hans Dulfer, Leonard Frank, Freek de Jonge en Loes Luca. Het toneelbeeld bestaat uit door de cineast Pieter Verhoeff geselecteerde filmfragmenten waarin Willem Breuker de hoofdrol vervult. Genoeg ingrediënten dus voor een overrompelende en onvergetelijke muziektheateravond.

Pin It
Bekeken: 1581x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/