Alkmaar, 21 november 2012. Deze week bezoeken 18 buitenlandse docenten en praktijkopleiders het ROC Horizon College. De docenten en praktijkopleiders gaan onder meer twee dagen stage lopen bij welzijns- en zorginstellingen in de regio Alkmaar en Hoorn. Doel van dit initiatief, genaamd Eurocom, is om internationale stages te bevorderen en deskundigheid van begeleiders te ontwikkelen. De samenwerking heeft mede als doel het voor gediplomeerden makkelijker te maken in het buitenland te kunnen werken.

Bij het Horizon College worden de mbo-leerlingen op verschillende manieren gestimuleerd om met het buitenland kennis te maken. Ook voor docenten en praktijkopleiders is het nuttig om internationale ervaring op te doen. Daarom is vorig jaar het startsein voor Eurocom gegeven en deze week is Nederland gastland. Het ROC ontvangt gasten uit Duitsland, Zweden, Letland, Griekenland, Finland, België en Denemarken, allen medepartners van Eurocom. De gasten blijven tot en met aanstaande zaterdag in Nederland.

De sectoren Gezondheidszorg en Welzijn & Educatie zijn vanuit het Horizon College voortrekkers van Eurocom. 'Het project is bedoeld om een internationale uitwisseling tot stand te brengen waarbij docenten en praktijkopleiders een buitenlandse instelling bezoeken,' vertelt Hilde de Jong, docent verpleegkunde van het Horizon College. 'Zij kunnen deze week zien hoe er in Nederland gewerkt wordt en ze lopen daarom twee dagen stage in een ziekenhuis of een andere zorginstelling.' Naast het Horizon College ontvangt ook het ROC Menso Alting (Groningen/Zwolle) deze week buitenlandse gasten. Het programma is in nauwe samenwerking met ROC Menso Alting opgesteld.

Met het project onderzoeken docenten en praktijkopleiders of mbo-leerlingen tijdens de buitenlandse stage de benodigde competenties kunnen halen. De deelnemende landen vergelijken deze competenties met elkaar en er wordt een overzicht van gemaakt. Daarnaast kunnen de deelnemende landen beoordelen of een instelling geschikt is voor leerlingen om stage te lopen.

Precies een jaar geleden vond de eerste uitwisseling plaats in België. Vier medewerkers van het Horizon College bezochten toen dit gastland. 'Het is inspirerend om met buitenlandse collega's te praten over nieuwe mogelijkheden binnen je werk. Voor alle docenten en praktijkbegeleiders is het goed om over de grens te kijken en leerlingen te stimuleren een buitenlandse stage te volgen', aldus docent verpleegkunde Hilde de Jong.

Pin It
Bekeken: 1523x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/