Alkmaar, 14 november 2012. De verhuurdersheffing die de overheid oplegt zorgt ervoor dat woningcorporaties voor een lastige keuze komen te staan. Men moet de meer huur gaan rekenen, of veel minder investeren in nieuwbouw, onderhoud en energiebesparende maatregelen. De organisaties waren al voorbereid op zwaar weer, maar niet dat het zo lastig zou worden. De gevolgen van het regeringsakkoord zijn dat Woonwaard in 2014 een 'aanslag' van 7,3 miljoen euro zal krijgen. Woonwaard is met 13.500 woningen de grootste verhuurder in de regio Alkmaar. Dat betekent dat het verlies in 2017 opgelopen zal zijn naar 11,7 miljoen euro. Kennemer Wonen beheert zo'n 10.000 woningen in de gemeenten Bergen, Alkmaar, Heiloo, Castricum en Uitgees. Zij krijgt in 2017 te maken met een tekort van 8 miljoen.

De woningcorporaties zijn zeer ongelukkig met de maatregel. Woonwaard geeft aan dat het zijn organisatie al gereduceerd heeft tot een minimale bezetting. Alleen meer huur bij bewoners heffen zal niet volstaan, dus er moet nu gesneden worden in uitgaven in de nieuwbouw, onderhoud en energiebesparende maatregelen. Het zal gaan om een vermindering van rond de 30 procent. Kennemer Wonen heeft nog geen berekening gedaan maar weet wel dat er minder geïnvesteerd zal moeten worden. Wat de organisatie overeind wil houden is een maximale huur niet boven de huurtoeslaggrens van 665 euro in de maand te laten komen. De noodzaak om minder te investeren zal gevolgen hebben voor de hele economie. Ongeveer 65 procent van de bouw wordt in opdracht van woningcorporaties gedaan. Wordt daar in gesneden, zal het niet alleen gevolgen hebben voor de bouwsector.

Pin It
Bekeken: 1384x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/