Beroepsmatige trekkerbestuurders die een trekkerscertificaat hebben en dat nog niet hebben omgezet in een T-rijbewijs kunnen dat nog tot 1 juli doen. 

Daarna moeten alle trekkerchauffeurs die op 1 juli 2015 nog geen rijbewijs B hadden het trekkerrijbewijs T halen door middel van examens. Zo kunnen zij aantonen dat zij veilig met een tractor op de openbare weg kunnen rijden.

De overheid heeft vanaf 1 juli 2015 het trekkerrijbewijs, oftewel T-rijbewijs ingevoerd. Voorheen konden mensen namelijk wel een trekkerscertificaat halen terwijl ze geen rijbewijs B hadden.

Het T-rijbewijs verbetert op deze manier de verkeersveiligheid, zorgt ervoor dat de eisen aan de rijvaardigheid voor iedereen gelijk zijn, ongeacht leeftijd. Ook sluit het T-rijbewijs beter aan op andere rijbewijzen, zoals die voor de auto. Het T-rijbewijs gaat in de meeste gevallen deel uitmaken van de agrarische opleiding.

Pin It
Bekeken: 2956x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/