Alkmaar, 11 november 2012. Zaterdag 17 november is gekozen tot de dag waar alle kinderen en vele oudere mensen naar uit zullen kijken. Wellicht wordt er de nacht van tevoren wel slecht geslapen. 'Ben ik dit jaar wel braaf geweest? Wat zal ik wensen?' Het is de dag dat Sinterklaas in Nederland aankomt. De goede Sint bezoekt na de officiële intocht Alkmaar. Hij en zijn Pieten zullen hier meedoen aan een optocht door de binnenstad. Die optocht begint om 13:30 uur op het Waagplein, en komt uiteindelijk om 14:30 uur uit op de Noorderkade. Daarna zal hij om 15:00 uur in De Mare zijn om daar alle kinderen te begroeten.

De goedheiligman heeft dit jaar Roermond uitgekozen om in Nederland aan wal te komen. De bisschopsstad is vereerd met zijn keuze. Waarnemend burgemeester Henk van Beers laat op de website van zijn stad weten: "Roermond is als monumentale stad een prachtig decor voor de intocht van Sinterklaas. En als koopstad staat Roermond hoog aangeschreven. Dat moet Sinterklaas zeker aanspreken".

De NTR zal rechtstreeks verslag doen van de intocht in in de speciale - extra lange - aflevering van Het Sinterklaasjournaal. De uitzending begint om 12.00 uur. Op het digitale themakanaal Z@ppelin 24 en op zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te volgen. Dieuwertje Blok zal ook dit jaar weer de presentatie verzorgen, rechtstreeks vanuit Roermond.

 

Pin It
Bekeken: 1446x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/